ייעוץ קולינארי הינו ייעוץ רלוונטי לעסקים שיש להם נגיעה או הקשר למזון ובעיקר : תעשיות ומסחר במזון , הסעדה ,ואירוח . במילים אחרות הייעוץ רלוונטי בעיקר : לאולמות אירועים ,מסעדות, בתי קפה ,מבשלות בירה , יקבים , מפעלי מזון מכל סוג, קונדיטוריות , מעדניות ,בתי מלון , סופרמרקטים, חנויות תבלינים , סיטונאי מזון ..וכמובן שלא מניתי את כל היריעה .ו בעצם נושא המזון זה אחד מהמקצועות הראשונים בעולם שהאדם עסק בו למסחר .בהיותי עשרות שנים מנהל עסקים ומפעלים ובעלים של עסקים שונים גם בתחום המזון ובעבר חבר איגוד השפים העולמי והישראלי , כל הנושאים האלו נהירים לי. חלק מהנושאים בייעוץ קולינארי עוסקים ב: משמעויות חומרי גלם וחלופותיהם , טכניקות ייצור ובישול , בניית תפריטים , תמחור והמחרה של מנות ועוד נושאים מגוונים .כיום את כל הידע הנצבר שלי אני משתדל להעבירו ללקוחותיי.
בעבר לא חשבתי כך אבל כיום אני אומר " אוכל /מנה לא רווחית.. היא מנה לא טעימה"