סכין, מזלג והרווח שביניהם

בפגישה אחת אוכל לתת לכם סקיצה בכ-10 שורות אקסל תרגיל בהקמה, ואתם תחליטו האם להמשיך לבדוק כדאיות והאם להיכנס לסיכונים מול סיכויים.
העסק העתיק ביותר בעולם הוא ההזנה כך לימדה אותי המורה טובה עדיאל ע"ה:
"רחב הזונה מיריחו – הזינה עוברי אורח ושיירות. למעשה הייתה לה מסעדה"
בהחלט סביר שכבר הייתה לה גם מסעדה.
הקמת מערכי מזון מכל סוג וצורה בעולם, היא העסקים הראשונים שמהם כנראה התפרנס האדם.
מאחר שזה מה שידע לעשות בעיקר החברה דאז הייתה אגרארית ברובה ועיקר עיסוקה היה סביב תעשיות ומסחר במזון הסעדה ואירוח (למעשה זה תחום המובהקות שלי אבל לא רק). במרבית המדינות בעולם אין רגולציות כלשהם בנושאים האלו.
הדברים השתנו מאוד בעשורים האחרונים לחיינו, פעם היית יכול להעמיד "דוכן פירמוס" ועליו תירס ולפרנס את משפחתך מבלי לשאול את משרד הבריאות או העייריה או המשטרה.
היום הנושא שונה לגמרי ויש הבדל בין מסעדת שוק, למסעדת שף, בין מפעל עם רישיון יצרן לבין אופה אומן.
בעבר, בענף המזון המרווחים והרווחים היו מאות אחוזים היו הצטמצמו.
הריצה הלא מבוקרת היא תוצאה של סנוור הזוהר מהתאורה במסעדות, שעשועוני טלוויזיה בתחום המזון והדמיונות וכמעט 0 רגולציה.
על מנת לפתוח מסעדה, מפעל, קייטרינג או כל עסק במזון – אין לך חובת הוכחה על מקצועיות, ניסיון והשכלה רלוונטית.
אלה ל"גייס" כמה מאות אלפי שקלים או מיליוני שקלים לנסות ולקוות.
לעומת זאת, בכדי להיות עו"ד חייבים ללמוד 4 שנים וסטאג' ואז לקנות שולחן ב-400 ₪ באיקאה.
הבנתם את ההבדלים ?
בפגישה אחת אוכל לתת לכם סקיצה בכ-10 שורות אקסל תרגיל בהקמה ואתם תחליטו האם להמשיך ולבדוק כדאיות והאם להיכנס לסיכונים מול סיכויים.

אשמח לענות לשאלותיכם בהרחבה ב-077-9977040
זאב יקותיאל-מזון למחשבה ייעוץ ייזום ואימון עסקי ואישי

השארת תגובה