הקשר בין סברינה למקצוענות ובדיקת התכנות

הרבה פעמים אני נשאל מה גורם לי להעריך יזם בראשית דרכו, על סיכוייו למימוש המיזם.

כיום יותר מאי פעם אני מאוד מאוד נזהר ולא ממהר להשיב כי ראיתי כמעט הכל… אבל עדיין רעב לראות עוד הישגים של יזמים.

היו יזמים שלכאורה הכל היה לפי הספר מתכון מדויק להצלחה ואחרי זמן מה הכל עף באוויר ולעומת זאת יזמים שבהתחלה הניצוץ שאני מחפש לא היה גלוי לעין אבל הפכו לאור גדול.

השלב הראשוני האמיתי של יזם אינה הרעיון אלה המאמץ בבדיקות ההיתכנות הראשונות.

בדיקות ההיתכנות לא בהכרח עולות כסף או הרבה כסף אבל בהחלט בבדיקות התכנות, חייבים לצאת מאזור הנוחות.

הפעם אביא את מתכון הסברינה של עופר וקנין, שלפני שבועות מספר סיים שירות של עשרות שנים בצה"ל בדרגת קצונה בכירה ובודק התכנות של הקמת עסק, כרגע זה ממוקד בקונדיטוריה שבהחלט יכול להשתנות, והמתכון המוצלח, האוורירי, העשיר והיפה של הסברינה הוא כזה… חומרים ואופן הכנה:

כמו בכתה א' לאקסל מתעד כל פעולה שעושה

מצלם מנתח חוזר ומנתח ושם עצמו לביקורת שוב ושוב ולא מרוצה מעצמו

בודק עלויות ראשונות ובודק חיי מדף, בודק תמחור והמחרה

ו  !!!! נוסע כמה עשרות ק"מ מפתיע ומחכה לי מתחת למעוף רמלה

ומביא לי במיוחד בזמן שהיה נוח לי סברינה לבדיקה.

קיבל הערות ועכשיו ממשיך במקצה השיפורים.

ככה מתחילים לבדוק התכנות עסק וכנראה ששווה לחכות לעפר וקנין.

מן הסתם מי שקורא את הפוסט עד הסוף מחכך בדעתו ואולי נשאר עם שאלות?

לתשובות ולו חלקיות לא להסס בהחלט אפשר להתקשר אלי ואשמח לענות:

זאב יקותיאל

מזון למחשבה -ייעוץ ייזום ואימון עסקי ואישי

נייד 052-5310106

מייל zeev-ye@zahav.net.il

השארת תגובה